“Datorită aplicaţiei DRGpedia, furnizorii de servicii medicale beneficiază de calitate la cel mai înalt nivel cu eforturi financiare minime”

Haliga_Dan.jpgAfirmă Dan Haliga, Directorul General al companiei INNOVATE IT, în interviul acordat portalului MedicalManager.ro.

Domnia sa evidenţiază avantajele oferite de aplicaţia de codificare DRG furnizorilor de servicii medicale, modul în care partenerii companiei beneficiază de consultanţă în codificarea medicală şi anunţă noile aplicaţii de management sanitar la care lucrează specialiştii INNOVATE IT.

– De când activează compania INNOVATE IT în domeniul serviciilor de consultanţă în codificare medicală şi finanţare DRG? Care au fost cele mai importante etape ale dezvoltării?

– În cursul anului 2008 am pus bazele primului software de analiză a codificării DRG, aplicaţie care a funcţionat până în acest an. În anul 2009 am înfiinţat Compania Innovate IT având ca principal scop crearea de aplicaţii inovatoare de nişă pentru sectorul medical. Odată cu modificările legislative apărute ca urmare a trecerii de la codificarea australiană la codificarea ROviDRG şi a creşterii cererii am recurs la crearea unei aplicaţii web care să poată fi uşor accesată de către clienţii noştri 24 de ore din 24, 7 zile din 7 fără restricţii.

– Ce le oferiţi în momentul actual furnizorilor de servicii medicale şi care sunt principalii dvs. parteneri?

– În primul rând clienţilor noştri le oferim o aplicaţie de codificare DRG. În al doilea rând le oferim instruire şi consultanţă în codificarea medicală în funcţie de specificul secţiilor şi nu în ultimul rând putem spune că furnizorii de servicii medicale beneficiază de calitate la cel mai înalt nivel cu eforturi financiare minime. Principalii noştri parteneri sunt din zona Moldovei, dar în urma recomandărilor făcute de aceştia am reuşit să implementăm aplicaţia noastră şi în cadrul altor unităţi spitaliceşti din restul ţării.

– Prezentaţi-ne pe larg aplicaţia software DRGpedia şi principalele beneficii pe care le au utilizatorii săi. Aplicaţia dezvoltată de dumneavoastră se adresează doar furnizorilor de servicii medicale din sectorul public sau şi celor din sectorul privat?

– Aplicaţia DRGpedia este cea mai completă soluţie de calcul, optimizare şi filtrare a cazurilor nevalide. DRGpedia este un software web uşor de utilizat, intuitiv, cu un larg spectru de vizualizare a opţiunilor de calcul dând posibilitatea medicilor să-şi codifice în timp real cazurile medicale. În sectorul privat colaborăm cu unităţi spitaliceşti cu paturi şi credem că datorită raportului preţ/calitate noi vom deveni principalul lor suport în codificarea DRG.

– Care sunt avantajele de care beneficiază furnizorii de servicii medicale care aleg să folosească aplicaţia dumneavoastră sau unul din celelalte servicii de consultanţă pe care le oferiţi?

– Principalul nostru avantaj este codificarea în timp real, adică de la începutul internării se va şti care sunt valorile ICM ce se vor obţine în funcţie de modul în care codificăm. Un alt avantaj îl constituie vizualizarea de rapoarte atât al cazurilor medicale cât şi al celor chirurgicale. De asemenea generarea de rapoarte ori de câte ori este nevoie fără a avea restricţii poate duce la luarea unor decizii manageriale importante în cursul lunii curente. Datorită faptului că aplicaţia are platformă web şi nu necesită instruire îndelungată, instalare sau resurse tehnice suplimentare, duce la costuri minime faţă de principalii noştri contracandidaţi.

– Care sunt previziunile dvs. în privinţa dezvoltării sectorului de servicii medicale în România şi pe ce activităţi vă axaţi pentru a răspunde nevoilor acestui domeniu?

– În următorii ani preconizăm o creştere a serviciilor medicale spitaliceşti private, prin deschiderea de clinici noi cu ajutorul investitorilor privaţi, precum şi prin privatizarea secţiilor existente în cadrul unor spitale de stat. Pentru sectorul medical de monospecialitate, dezvoltăm o nouă aplicaţie de management sanitar prin intermediul căreia să se poată importa sau introduce informaţii medicale, contabile, de personal, cu scopul generării de rapoarte de management pe baza activităţii fiecărui angajat în parte sau pe sectoare de activitate. Această aplicaţie este dezvoltată cu ajutorul unui partener specializat în managementul sectorului privat.

– Există şi alte produse şi servicii noi pe care doriţi să le oferiţi în viitor partenerilor dvs.?

– Pe lângă produsele enumerate anterior, la ora actuală am reuşit să cooptăm în echipa noastră 4 medici tineri! Colaborăm totodată cu 6 profesori doctori de diverse specialităţi cu ajutorul cărora încercăm să dezvoltăm o nouă versiune DRGpedia. Noua versiune va cuprinde o parte de codificare automată în funcţie de simptome, investigaţii şi medicamentaţia (care va trebui validată doar de medicul curant) precum şi rapoarte noi, legate de activitatea fiecărui medic in parte. Totodată suntem în căutarea unor parteneri din Uniunea Europeană pentru implementarea soluţiei dezvoltate de noi şi în alte ţări, în funcţie de specificul sistemului lor sanitar!

“Datorită aplicaţiei DRGpedia, furnizorii de servicii medicale beneficiază de calitate la cel mai înalt nivel cu eforturi financiare minime”

Haliga_Dan.jpgAfirmă Dan Haliga, Directorul General al companiei INNOVATE IT, în interviul acordat portalului MedicalManager.ro. Domnia sa evidenţiază avantajele oferite de aplicaţia de codificare DRG furnizorilor de servicii medicale, modul în care partenerii companiei beneficiază de consultanţă în codificarea medicală şi anunţă noile aplicaţii de management sanitar la care lucrează specialiştii INNOVATE IT.
(mai mult…)