Peste 2.300 de combinezoane de protecţie achiziţionate în regim centralizat de Guvern au ajuns în judeţ şi au fost distribuite personalului medical şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat, luni, Prefectura Suceava.

Sursa citată precizează că este vorba despre 2.360 de combinezoane de protecţie, care au fost repartizate personalului medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava – 1.000 de bucăţi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă – 400 de bucăţi, Unităţii Primiri Urgenţe – 300 de bucăţi, Serviciului Judeţean de Ambulanţă – 400 de bucăţi, Direcţiei de Sănătate Publică – 200 de bucăţi, Spitalului Municipal Rădăuţi – 30 de bucăţi şi Spitalului Municipal Cîmpulung Moldovenesc – 30 de bucăţi.

Combinezoanele fac parte din echipamentele achiziţionate de Guvern, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi vor fi utilizate de către personalul medical şi forţele de intervenţie ale Ministerului Afacerilor Interne.

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a solicitat, de asemenea, în regim de urgenţă suplimentarea cu materiale de protecţie, medicamente şi substanţe biocide pentru SJU, dar şi pentru celelalte unităţi suport, pentru asigurarea protecţiei cadrelor medicale, a pacienţilor şi a personalului auxiliar.

Totodată, pentru asigurarea necesarului de cadre medicale la nivelul SJU Suceava, prefectul a solicitat suplimentarea cu personal din cadrul unităţilor medicale care pot disponibiliza, fără a-şi prejudicia activitatea. AGERPRES