Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa va fi extinsă şi modernizată, fiind dotată şi cu un heliport, printr-un proiect cu finanţare europeană, în valoare de 1,5 milioane de euro, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, noul manager interimar al acestei unităţi spitaliceşti, Mihaela Bacer.

‘De circa o lună, Unitatea de Primiri Urgenţe, alături de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, lucrează la un proiect de extindere şi modernizare, cu construirea unui heliport, toţi banii fiind prin fonduri europene, în valoare de 1,5 milioane euro. De asemenea, aşa cum am promis atunci când am venit pe funcţia de manager interimar, munca pe care o desfăşor va fi pentru pacienţi iar pentru asigurarea unui act medical mai bun, am făcut şi demersurile pentru a scoate la concurs posturi pentru asistenţi, infirmieri, îngrijitori şi registratori’, a afirmat Mihaela Bacer.

În total, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa sunt 338 de posturi vacante. La această unitate spitalicească nu funcţionează niciun medic epidemiolog.

Printre investiţiile aflate în derulare la spitalul reşiţean se regăseşte înlocuirea instalaţiei exterioare de colectare a apelor menajere, cu montarea unei staţii de tratare la Staţionarul III. Un alt proiect aflat în derulare este ‘Sănătate fără frontiere’, prin intermediul căruia a fost achiziţionat un computer tomograf în valoare de 800.000 de euro.

În aceeaşi conferinţă de presă, noua conducere a făcut cunoscut şi programul de vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, care a fost schimbat, pentru ca actul medical să se poată desfăşura în mod normal, fără întreruperi cauzate de vizitele aparţinătorilor. Acesta este de luni până vineri, între orele 13,00 şi 15,00, precum şi între orele 19,00 şi 20,00. În zilele de sâmbătă şi duminică, programul de vizită va fi între orele 13,00 şi 18,00. AGERPRES