Compania de comunicare medicală Houston NPA anunță organizarea în premieră a unui forum național interdisciplinar pe tema afecțiunilor autoimune care se va desfășura la București, pe 23 și 24 mai. Manifestarea știintifică “Actualități în managementul afecțiunilor autoimune. De la cabinetul medicului de familie la medicul specialist” va aborda cele mai frecvente boli autoimune din sfera gastroenterologiei, reumatologiei, dermatologiei și endocrinologiei. Organizatorii speră ca prin acest Forum să faciliteze discuțiile între specialiștii implicați în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu afecțiuni autoimune, crescând astfel nivelul de informare și conștientizare atât în rândul comunității medicale, cât și la nivelul publicului larg.

Evenimentul își propune să aducă în atenția medicilor cu specialitatea medicină de familie informații legate de diagnosticul precoce în bolile autoimune, astfel încât aceștia să recunoască o agresare a organismului de către propriul sistem imunitar și să trimită cât mai din timp pacientul la medicul specialist abilitat, scurtând astfel durata în care pacientul cu o afecțiune autoimună ar intra pe tratamentul corespunzător.

Programul creditat EMC și EFC va avea o structură complexă, care va permite atât furnizarea de informații, cât și dezbaterile între specialiști, cei interesați putând participa la o serie de prelegeri în plen (vineri 23 mai, între orele 14-20 și sâmbătă 24 mai, între orele 09-14) susținute de lectori de elită din mai multe specialități medicale precum: medicină de familie, gastroenterologie, reumatologie, dermatologie și endocrinologie. Programul manifestării mai presupune o dezbatere pe tema afecțiunilor autoimune (vineri 23 mai) între medici specialiști, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și autorități, cât și 2 workshop-uri speciale: unul adresat jurnaliștilor (joi 22 mai) și unul destinat pacienților cu afecțiuni autoimune (sâmbătă 24 mai).

Sunt așteptați la eveniment aproximativ 250 participanți: medici (cu specialitățile: medicină de familie, reumatologie, gastroenterologie, dermatologie, endocrinologie, imunologie, medicină internă, geriatrie și gerontologie, reabilitare medicală etc); reprezentanți ai organizațiilor implicate în susținerea pacienților cu boli autoimune; ai autorităților din domeniul medical; medici rezidenți; farmaciști; asistenți; studenți.

Temele principale ale Forumului: criterii de diagnostic și managementul actual al bolilor autoimune; noutăți în terapie; durerea în bolile autoimune; bolile autoimune la inferfața mai multor specialități; implicațiile psiho-socio-economice; accesul la tratament; perspective în managementul afecțiunilor autoimune etc.

Taxele pentru specialiști sunt cuprinse între 75 lei și 200 lei, fiind reduse până pe 10 mai. Pacienții beneficiază de acces gratuit la workshop-urile dedicate, fiind necesară doar înscrierea în prelabil. Pentru înscrieri participanți: evenimente@houston.ro, 021-317.09.43, 0723.856.179. Informații complete despre program, taxe și noutăți vor fi disponibile și pe site-ul oficial al evenimentului: www.forum-autoimune.ro (din 15 februarie).

În demersul de organizare a acestui Forum Houston NPA îi invită alături pe specialiștii care doresc să comunice și să afle informații de calitate cu privire la bolile autoimune, putând astfel influența major traseul pacientului și rata de succes a tratamentului; companiile farmaceutice care sunt dornice să sprijine educația medicală realizată în beneficiul pacientului; jurnaliștii și reprezentanții organizațiilor de pacienți și ai autorităților din domeniul sanitar care pot susține Forumul în calitate de parteneri și pot deschide cu această ocazie noi căi de dialog și de informare pentru ca bolile autoimune să nu mai ridice atâtea semne de întrebare.

Pentru înscrieri, contactați pe Corina Stancu – Events Manager Houston NPA, evenimente@houston.ro, corina.stancu@houston.ro, 021-317.09.43, 0723.856.179.