Joi, 18 aprilie 2024, de la ora 11.00 ne reunim online la dezbaterea Farmacia Viitorului pentru a discuta despre ”HPV: Mituri și Prevenție”. Va fi o discuție – lecție despre HPV și miturile care înconjoară această patologie, dar și despre cum se pot implica mai mult farmaciștii în acțiuni de educație și prevenție în comunitățile lor. Înscrierile și detalii suplimentare despre dezbatere sunt disponibile aici: HPV: Mituri și Prevenție – 2024 | Farmacia Viitorului.

Cifrele care conturează patologia legată de HPV sunt dintre cele extrem de îngrijorătoare. HPV este responsabil pentru:

  • mai mult de 90% dintre cancerele de col uterin
  • 75% dintre cancerele vaginale
  • 69% dintre cancerele vulvare,
  • 90% dintre cele anale
  • 70% dintre cele orofaringiene și
  • 63% din cancerele peniene.

Soluția este simplă și la îndemână: Vaccinul anti-HPV are potențialul de a preveni peste 90% dintre cazurile de cancer asociate cu HPV. Vaccinurile pentru HPV sunt sigure și eficiente în prevenirea infecțiilor cronice cu HPV, a leziunilor precanceroase de grad înalt și a cancerelor invazive. Mai mult, de la 1 Decembrie 2023, prin Programul Național de Vaccinare, vaccinarea anti-HPV se realizează în regim compensat.

Farmaciștii Alphega din județul Constanța și-au concentrat eforturile în cadrul campaniei de prevenție, educare și informare „HPV nu face excepții. Tu faci?” și au organizat un eveniment pentru pacienți. Acesta a avut loc pe 13 aprilie, iar timp de două ore, aproximativ 200 de pacienți au putut afla de la dna dr. Ioana Torok Popa informații prețioase despre HPV și vaccinarea anti-HPV.

Pacienții au beneficiat și de o sesiune de Q&A, în urma căreia au primit răspunsuri la toate curiozitățile pe care le aveau. Evenimentul a fost cu participare gratuită, fiind susținut de 8 farmacii, cu 20 de puncte de lucru, din partea cărora au participat 15 farmaciști.

Vino la dezbaterea Farmacia Viitorului din 18 aprilie, de la ora 11.00, ca să afli:

1. Cum s-a desfășurat campania

2. Cum au reacționat pacienții la inițativa farmaciilor Alphega

3. Care au fost rezultatele și lecțiile campaniei.

Pentru a vă înregistra și a primi detaliile de conectare, vă rugăm să completați formularul de înregistrare disponibil AICI: HPV: Mituri și Prevenție – 2024 | Farmacia Viitorului.

Vă așteptăm cu drag în această călătorie de descoperire și conturare a misiunii comune a tuturor farmaciștilor în serviciul sănătății publice!