Organizațiile mondiale de sănătate și farmaciștii îi îndeamnă pe pacienții cu diabet sau alte afecțiuni cronice să se vaccineze.

”Comparativ cu sezonul gripal de anul trecut, anul acesta s-au înregistrat de 3 ori mai multe decese asociate cu gripă”, apare scris într-o declarația a Asociației Americane de Diabet (ADA).

Conform CDC până la finalul lunii februarie, din cauza gripei au fost înregistrate cel puțin 25 de milioane de cazuri de îmbolnăviri, 280.000 de spitalizări și 18.000 de decese.

Drept urmare, ADA, Asociația Americană a Inimii și Asociația Americană a Plămânilor fac echipă pentru a trimite un mesaj persoanelor care nu au primit încă vaccinul antigripal din acest sezon: „Vaccinează-te! Nu este prea târziu să te protejezi pe tine și pe ceilalți.”, este sloganul ADA.

„Chiar dacă nimeni nu vrea să se confrunte cu gripa, pentru mulți oameni cu afecțiuni cronice, gripa provoacă complicații grave, ducând la spitalizare sau, în unele cazuri, la moarte”, a adăugat ADA.

În ultimii ani, aproximativ 9 din 10 persoane care se aflau în spital din cauza gripei aveau cel puțin o afecțiune cronică, conform CDC.

„În ultimii ani, aproape o treime dintre persoanele spitalizate din cauza gripei au avut diabet. Efectul oricărei boli poate reprezenta o amenințare pentru cineva cu diabet, mai ales având în vedere că mulți oameni care trăiesc cu diabet au alte complicații, cum ar fi boli de inimă și boli de rinichi”, a spus dr. Robert Gabbay, director științific și medical în cadrul ADA.

Majoritatea farmaciilor au un număr semnificativ de pacienți cu diabet zaharat în baza lor de clineți, precum și pacienți cu alte boli cronice (boli cardiovasculare, astm etc.). Oricine poate beneficia de vaccinul antigripal sezonier, dar acele categorii de pacienți ar putea beneficia, cu siguranță, și ar trebui să se protejeze împotriva formelor grave de boală”, a declarat John Beckner, senior director în cadrul National Community Pharmacists Association.

”Pentru a- i îndemna pe cei cu afecțiuni cronice să se vaccineze, farmaciștii pot „personaliza mesajul” pentru fiecare categorie de pacienți, în funcție de afecțiune”, a spus Jeff GoadPreședintele Fundației Naționale pentru Boli Infecțioase.

„Mesajul poate fi personalizat, astfel încât să devină o recomandare pentru ei, nu pentru toată lumea”, a spus Goad.

 

Sursă material: www.drugtopics.com