”Asociația Română pentru Encefalită Autoimună (AREA) dă startul unei serii de webinarii cu cercetători din străinătate pentru a promova neuroimunologia în România, dar și pentru a crește vizibilitatea AREA în străinătate”, anunță Președintele AREA, Denis Pavăl.

Primul webinar va avea loc în data de 5 aprilie, ora 20:00, fiind un eveniment gratuit care se adresează tuturor celor interesați de neuroimunologie.

 Subiectul webinarului: Aspecte generale ale encefalitei autoimune și relevanța afecțiunii în Psihiatrie [conferința va fi susținută în limba engleză]

„Suntem onorați să o avem invitată pe Mar Guasp pentru acest eveniment inaugural. Mar Guasp este medic neurolog în cadrul Hospital Clínic al Universității din Barcelona și cercetător postdoctoral în cadrul laboratorului Prof. Josep Dalmau la August Pi i Sunyer Biomedical Research Institute (IDIBAPS). Domeniul său de cercetare se concentrează pe patogeneza tulburărilor neuroimunologice, cu un accent deosebit pe descoperirea biomarkerilor și studiul modificărilor inflamatorii și sinaptice subiacente simptomelor comportamentale, cognitive și psihiatrice”, informează medicul psihiatru Denis Pavăl.

„De asemenea, suntem onorați să avem sprijinul a două dintre cele mai mari asociații globale pentru encefalită autoimună: International Autoimmune Encephalitis Society și The Anti-NMDA Receptor Encephalitis Foundation, Inc., precum și suportul Global Neuropsychiatry Group care cuprinde 200 de specialiști în neuroștiințe din întreaga lume”, conchide Denis Pavăl.

 

Vă puteți înregistra pentru participarea la eveniment accesând următorul link: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_pBQVO6waQ4i_ueZFR6uSqw