Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, la a doua ediţie

Cea de-a doua ediţie a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi se va desfăşura, în perioada 11-13 martie, în Capitală, se arată într-un comunicat al Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România.

Printre temele care vor fi discutate în cadrul Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi se numără drepturile pacienţilor, comunicarea medic-pacient, rolul asociaţiilor de pacienţi, accesul la tratament şi investigaţii sociale, medicamente inovatoare vs. medicamente generice, protecţia socială a pacienţilor/reintegrarea socio-profesională, surse de finanţare pentru asociaţiile de pacienţi, reţele internaţionale de pacienţi, relaţia asociaţiilor de pacienţi cu autorităţile/industria farmaceutică.

La forum vor participa peste 200 de reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi din ţară, dar şi străinătate, printre care şi reprezentanţi ai Forumului European al Pacienţilor şi ai Alianţei Mondiale de Hepatită. Walter Atzori, de la Forumul European al Pacienţilor, şi Achim Kautz, de la Alianţa Mondială pentru Hepatită, le vor vorbi reprezentanţilor asociaţiilor româneşti de pacienţi despre posibilităţile de obţinere a unor surse de finanţare, despre relaţia asociaţiilor de pacienţi cu autorităţile, cu medicii, despre posibilităţile şi beneficiile pe care le-ar putea avea dacă devin membrii într-o reţea internaţională de profil. Concluziile Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi vor fi redactate şi prezentate instituţiilor statului, mass-media şi Forumului European al Pacienţilor care va avea loc în luna octombrie 2011 la Bucureşti. În ultima zi a Forumului va fi sărbătorită Ziua Europeană a Pacienţilor. AGERPRES