medici.jpgSpitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti se confruntă cu un deficit de aproximativ 90 de medici, unul dintre segmentele cele mai afectate fiind Unitatea de Primiri Urgenţe unde doar şapte dintre cele 24 de posturi de medici sunt ocupate, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al SJU, Andrei Ilinca.


Potrivit acestuia, instituţia se confruntă cu deficit şi la nivelul asistentelor, peste 80 de posturi nefiind ocupate.

De asemenea, şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă este afectat de lipsa cadrelor medicale, managerul Daniel Nicolae declarând că la acest serviciu se lucrează cu doar o jumătate din numărul de medici necesar desfăşurării activităţii în condiţii optime, fiind nevoie de încă 15 medici. Deşi instituţia ar fi avut nevoie de suplimentarea, la ambulanţieri şi asistenţi, cu zece, respectiv 15 posturi, zece cadre medicale, dintre care şase asistenţi şi patru ambulanţieri, şi-au manifestat intenţia de a pleca, două persoane depunându-şi deja cererile de concediu fără plată.


Nici la capitolul medicină de familie judeţul Prahova nu stă mai bine, preşedintele Colegiului Medicilor, doctor Simona Schnelbach, declarând, marţi, într-o conferinţă de presă, că se înregistrează un deficit de peste 60 astfel de cadre medicale raportat la numărul de populaţie. Potrivit lui Schnelbach, de la începutul anului şi până acum, Colegiul Medicilor a eliberat 30 de certificate profesionale, Prahova confruntându-se cu un deficit de 10 până la 20 de medici pe fiecare dintre cele 34 de specializări existente în judeţ. AGERPRES