Despre avantajele pe care chatbotul Diabeta le oferă medicilor care îl utilizează, am discutat cu asistentul univ. dr. Sorina Ispas, de la Universitatea Ovidius din Constanța. Principalele atuuri identificate sunt cele privind siguranța datelor și actualizarea permanentă a informațiilor folosite.

Diabeta este consultantul AI de încredere, care oferă un suport real medicilor. Privind cu interes evoluția sa, am observat că informațiile chatbotului se actualizează mereu, procesul fiind în dinamică, în strânsă relație cu protocoalele de prescripție în vigoare” susține asist. univ. dr. Sorina Ispas.

Diabeta este prima aplicație de tip chatbot dedicată medicilor. Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic.

Pentru a se asigura că Diabeta răspunde corect la întrebările adresate de specialiști, echipa Apollo s-a asigurat că folosește doar informații din surse oficiale, avizate de către autorități, precum Protocolul Terapeutic de Diabet, Ghidul de Management al Diabetului Zaharat, Protocoalele Moleculelor, respectiv Rezumatele Caracteristice ale Produselor utilizate în Programul național de diabet. Peste 450 medici utilizează deja chatbotul Diabeta și contribuie la dezvoltarea sa. Aplicația este disponibilă exclusiv și gratuit medicilor cu specializări  diverse și poate fi accesată solicitând un cont de acces pe www.diabeta.ro.