Activitatea de primiri urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Oradea se va muta din 8 iulie, pentru două luni şi jumătate, în cele 43 de containere modulare amplasate pe platforma din faţa unităţii medicale, având în vedere stadiul avansat al lucrărilor de extindere a corpului B de la UPU, a informat Primăria Oradea.

Potrivit sursei citate, cele 43 de containere sunt dotate cu toate facilităţile necesare desfăşurării actului medical în bune condiţii, respectiv cu aparatură de specialitate, aer condiţionat şi restul utilităţilor.

„Partea veche a Unităţii de Primiri Urgenţe, unde trebuie să se facă demolări, a trebuit golită. Tocmai de aceea s-a apelat la această soluţie de a închiria 43 de containere, care oferă condiţiile solicitate de Direcţia de Sănătate Publică, până la mijlocul lunii septembrie. Ne cerem scuze pacienţilor Spitalului Judeţean, dar asta a fost soluţia cea mai bună pentru a putea continua activitatea medicală de urgenţă. Stadiul fizic al lucrărilor este acum de peste 75%, urmând ca încăperile din vechiul UPU să fie reamenajate”, a precizat managerul SCJU Oradea, dr. Gheorghe Carp.

La unitatea medicală urmează să fie efectuate şi lucrări de eficientizare energetică şi să înceapă construcţia viitorului ambulator al spitalului.

Ministerul Sănătăţii, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale (UMPBM) şi Municipiul Oradea finanţează lucrările de extindere a corpului B – Unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea cu suma de 21.224.468,71 lei fără TVA. 51,3 % din lucrări sunt cofinanţate de Ministerul Sănătăţii, în cadrul proiectului intitulat „Reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar, împrumut BIRD (Banca Mondială)”, iar Municipiul Oradea contribuie cu 48,7% din valoarea lucrărilor.

Până la data de 15 septembrie, lucrările ample de modernizare ar urma să fie finalizate, astfel ca UPU să îşi desfăşoare activitatea în spaţiile reabilitate şi nou construite. AGERPRES