Cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înființare, Donna Medical Center lansează campania socială „Ziua Șanselor la Viață”, prin care 100 de femei vor beneficia gratuit de o evaluare imagistică de rutină a sânilor. Fondată în anul 2011, Donna Medical Center reunește astăzi în cele 2 clinici medicale ale sale o echipă de 60 de medici supra-specializați în îngrijirea sănătății femeii.

Întrucât luna octombrie este recunoscută la nivel global drept luna conștientizării importanței luptei împotriva cancerului de sân, Donna Medical Center celebrează cei 10 ani de existență pe piața din România prin campania socială „Ziua Șanselor la Viață”. Prin implicarea pro bono a medicilor Centrului de Excelență în Imagistica Sânului, clinica oferă gratuit pentru 100 de femei câte o evaluare imagistică de rutină a sânilor, o mamografie digitală cu tomosinteză sau o ecografie mamară, în funcție de vârstă.

În perioada 11-19 octombrie orice doamnă sau domnișoară cu vârsta minimă de 30 de ani care își dorește să participe la „Ziua Șanselor la Viață” se poate înscrie gratuit pe pagina oficială a campaniei (https://www.donna-medicalcenter.ro/ziua-sanselor-la-viata-2021.html). În data de 20 octombrie vor fi anunțate beneficiarele investigațiilor gratuite care vor avea loc sâmbătă, 23 octombrie în cadrul clinicii Donna Medical Center din București, str. Traian nr. 234.

„În fiecare an, în România, aproximativ 10.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de sân, una dintre cele mai frecvente forme de cancer și principalul factor de mortalitate prin cancer la femei. Este foarte important să conștientizăm rolul pe care îl au controalele de rutină ale sânilor, ce permit medicilor să depisteze precoce orice posibilă modificare la nivelul acestora, înainte de a se face simțită la autopalpare, când șansele de vindecare scad drastic dacă vorbim de o formațiune malignă. Lipsa timpului, frica de diagnostic, neîncrederea în doctori, teama de durere sau fobia de clinici medicale sunt deseori folosite ca scuză pentru a nu veni la control, însă toate acestea pot veni la pachet cu consecințe foarte grave. De la înființare, Donna Medical Center și-a propus să fie alături de femeile din România și să le încurajeze să își pună sănătatea pe primul loc. Este foarte important ca fiecare femeie să fie stăpână pe sănătatea ei”, a declarat Dr. Teodorescu Elena Claudia, Fondator și Director Medical Donna Medical Center.

Din 2011 până acum, clinicile Donna Medical Center au fost alături de peste 100.000 de pacienți la care s-au efectuat peste 200.000 de consultații de specialitate și investigații de imagistică medicală, salvând viața a mii de pacienți printr-un diagnostic precoce și corect.

„Donna Medical Center reprezintă astăzi un standard de excelență în ceea ce înseamnă diagnosticul cancerului mamar, cancerelor genitale sau al altor afecțiuni maligne complexe, iar acest lucru a fost posibil prin atragerea de medici de înaltă competență și specializare, precum și de investiții de peste 3 milioane euro în tehnologie high-end, realizate în cei 10 ani de activitate. Ne luăm angajamentul să susținem în continuare acest standard, investind constant în aparatură medicală performantă și oferind astfel cele mai bune soluții de diagnostic sau tratament pacienților care au încredere în noi și își pun zi de zi sănătatea în mâinile noastre”, spune Vlad Teodorescu, Managing Partner Donna Medical Center.

Donna Medical Center numără peste 60 de medici colaboratori în specialități medicale diverse, precum Radiologie-Imagistică medicală, Obstetrică-Ginecologie, Endocrinologie, Chirurgie, Oncologie sau Cardiologie.