Asociaţia Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din România (ASPIIR), în parteneriat cu Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie (SRGH) și Clubul Român pentru Boala Crohn şi Colită Ulcerativă (RCCC), doresc să vă invite la evenimentul dezbatere organizat cu ocazia Zilei Mondiale de Conștientizare a Bolilor Inflamatorii Intestinale 2024, marcată în fiecare an pe 19 mai – “Adolescenții cu BII – (in)Dispoziție de tranziție” – ce va avea loc miercuri, 15 mai 2024, începând cu ora 11.00, la Hotel Hilton Garden Inn Old Town București (Strada Doamnei, nr. 12), Sala Floreasca.

 Bolile Inflamatorii Intestinale afectează persoane de toate vârstele, inclusiv tineri și copii. Anul acesta ne propunem să punem sub reflector trăirile, provocările, nevoile pacienților adolescenți  în perioada de tranziție de la medicul pediatru la medicul pentru adulți, odată cu împlinirea vârstei de 18 ani.

  • În cadrul evenimentul vor fi prezentate rezultatele studiului – Chestionar privind situația pacienților tineri cu BII în perioada de tranziție de la gastroenterologul pediatru la cel pentru adulți – realizat în rândul pacienților cu BII și părinților, în perioada aprilie 2024.
  • Printre participanții confirmați se numără:

Dr. Valeria Herdea, Președinte CNAS

Prof. Dr. Liana Gheorghe, Institutul Clinic Fundeni

Prof. Dr. Mircea Diculescu, Institutul Clinic Fundeni

Prof. Dr. Lucian Negreanu, Spitalul Universitar de Urgență București

Prof. Dr. Cora Pop, Spitalul Universitar de Urgență București

Conf. Dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidențial

Dr. Iulia Țincu, Spitalul Clinic pentru copii „Dr. Victor Gomoiu”, București

Prof. Dr. Bogdan Mateescu, Spitalul Clinic Colentina

Prof. Dr. Cristian Gheorghe, Institutul Clinic Fundeni

 

Mai multe detalii despre acest eveniment, ca și despre toate evenimentele naționale și locale din domeniul Sănătății, găsiți, actualizate permanent, pe EventsMax.ro – Platforma evenimentelor profesionale și de business din România. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele din domeniile lor de interes. Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsMax, aici , și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează. Dacă vrei să publici evenimentele tale, fă-ți un cont gratuit, aici .