În perioada 10 – 12 și 17 – 19 noiembrie la Sibiu are loc conferința ZMUS – Zilele Medicinei de Urgență Sibiene 2023, o manifestare științifică dedicată medicinei de urgență.
Voluntarii SMURD Sibiu, în colaborare cu ISU Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu și personalul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au deosebita plăcere de a vă invita la sesiunile științifice ZMUS 2023 , unde vor fi abordate teme de actualitate în Medicina de Urgență, se vor desfășura ateliere practice, iar participanții vor avea ocazia să asiste la exerciții de simulare a activității paramedicilor SMURD Sibiu.
 Tematica de specialitate conține tehnici și informații menite persoanelor non-medicale legate de situații critice și mai puțin critice. Temele conferinței vor fi atinse de lectori universitari din Sibiu, Cluj și Târgu Mureș.
Conferința va cuprinde sesiuni de lucrări teoretice în care sunt prezentate noțiuni de prim ajutor de bază, noțiuni de prim ajutor avansat, stopul cardio-respirator, urgențe cardiologice, urgențe neurologice, urgențe particulare, urgențe toxicologice și multe altele. De asemenea cei prezenți vor lua parte la sesiuni de lucrări practice desfășurate la ISU Sibiu, care o să cuprindă exerciții de descarcerare și prezentarea manevrelor practice de prim ajutor de bază.
Anul acesta, ZMUS vine în sprijinul studenților dornici să se implice în activități academice, astfel că, în cadrul Conferinței de anul acesta, se vor putea susține LUCRĂRI ȘTIINȚIFICE ȘI E-POSTERE cu tematica Medicinei de Urgență. Conferința este dedicată tuturor studenților din cadrul Facultății de Medicină și tinerilor medici.
În urma cursului, studenții de la specializările MG I-IV, MD I-IV, AMG I-II pot susține un examen pentru a deveni voluntari SMURD Sibiu, iar persoanele non-medicale un examen pentru a primi un atestat în acordarea primului ajutor.
Înscrierile se vor deschide în curând, așa că vă invităm să urmăriți paginile de facebook Voluntarii SMURD Sibiu și Instagram @voluntarii.smurd.sb pentru mai multe detalii.