Zilele Medicale Orădene au ajuns la a XIX-a ediţie

medic.jpgCea de a XIX-a ediţie a Zilelor Medicale Orădene se desfăşoară în perioada 25 – 27 noiembrie, manifestarea fiind organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie. Rectorul Universităţii Oradea, Cornel Antal, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că manifestarea reprezintă un moment important pentru evoluţia facultăţii, fiind “oglinda activităţii ştiinţifice a cadrelor universitare, dar şi a studenţilor”, evenimentul din acest an aducând mai multe premiere şi un număr record de participanţi – 400 -, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Comitetul ştiinţific al Facultăţii de Medicină şi Farmacie organizează, în premieră, în paralel cu secţiunile clasice (preclinic, clinic, medicină dentară, farmacie şi studenţi), Simpozionul naţional şi Workshop-ul de bronhoscopie, o secţiune de Medicină socială şi o secţiune asistenţi medicali. În prima zi a manifestărilor, joi, va avea loc ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii Oradea profesorului universitar dr. Gheorghe Benga, membru corespondent al Academiei Române, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.


Cu acest prilej, prof. univ. dr. Gheorghe Benga va susţine o dizertaţie cu tema “Consideraţii asupra cercetării biomedicale româneşti: de la unele realizări din secolul XX la tendinţele secolului”. De la această ediţie a Zilelor Medicale Orădene se instituie Premiul de excelenţă “prof. dr. George Simu”, în memoria celui care a fost o personalitate a lumii medicale româneşti, un anatomo-patolog recunoscut pe plan naţional şi internaţional. Profesorul George Simu a sprijinit necondiţionat oamenii aflaţi la început de drum, studenţi sau tineri medici, motiv pentru care premiul se va acorda în cadrul Secţiunii studenţeşti celei mai inovative idei de cercetare. O altă noutate o reprezintă organizarea unei expoziţii a medicilor artişti plastici, pentru promovarea imaginii complexe a profesionistului din domeniul medical. AGERPRES