Workshopul de Prim Ajutor va avea loc pe 20 ianuarie la ora 17:00  și pe 21 ianarie la ora 21:30 , sub forma a doua module.
Prin cele două module ale Workshopului de Prim Ajutor, se face un training complet despre basic life support, managementul timpuriu al unor situații amenințătoare de viață și al unor leziuni apărute accidental, recunoașterea unei urgențe și apelul la 112, resuscitarea cardio-pulmonară și utilizarea în condiții de siguranță și eficientă a defibrilatorului automat extern.
Workshopul de Prim Ajutor cuprinde două module:
📌 Modul 1. Resuscitarea cardio-pulmonară
Tehnici studiate și exersate:
– Suportul vital de bază la adult/copil/bebeluș
– Recunoașterea stopului cardiorespirator
– Ventilația
– Masajul cardiac extern
– Defibrilarea automată externă. Ritmuri șocabile. Ritmuri nonșocabile.
– Particularitățile ghidurilor de resuscitare la femeia gravidă
Participanții vor exersa tehnicile învățate pe manechine profesionale de prim ajutor, care oferă feedback în timp real despre corectitudinea masajului cardiac și a insuflațiilor prin intermediul unei aplicații dezvoltată de firma producătoare.
La finalul modulului, după deprinderea tehnicilor de resuscitare, participanții vor fi grupați în echipe și fiecare echipă va primi un caz practic pe care trebuie să-l managerieze conform protocolului învățat pe parcursul modulului.
📌Modul 2. Tehnici de prim ajutor în mai multe situații. Prim ajutor în caz de hemoragii, otrăvire, obstrucție căi respiratorii cu corp străin, fracturi, luxații, entorse, arsuri, degerături.
Tehnici studiate și exersate în acest modul:
– managementul situațiilor de obstrucție căi respiratorii la adult, copil și bebeluș. Manevra Heimlich – adult, copil, bebeluș. Auto-Heimlich, în cazul în care nu există altă personă în jur să îți ofere ajutor în cazul sufocării prin aspirarea unui corp străin.
– tehnici de bandajare în funcție de particularitățile plăgii;
– bandaje de compresie, de susținere sau de protecție;
– ce să faci în caz de hemoragie internă/ externă;
– management corespunzător și imobilizare membru în caz de fracturi închise/deschise, entorse, luxații;
– mușcături de șarpe/insecte/șoc anafilactic.
La finalul modulului, după deprinderea tehnicilor de resuscitare, participanții vor fi grupați în echipe și fiecare echipă va primi un caz practic pe care trebuie să-l managerieze conform protocolului învățat pe parcursul modulului.
Workshopul se adresează atât persoanelor din domeniul medical: medici specialiști, rezidenți, studenți la medicină etc, cât și persoanelor care nu au cunoștințe medicale și își doresc să fie pregătite să acorde primul ajutor de bază în caz de necesitate.
Pentru mai multe detalii, accesați link-ul pentru formularul de înscriere: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdg6v…/viewform