Workshop de Anestezie Locoregională Ecoghidată, la a 11-a ediție

Prezentarea celor mai noi metode de anestezie și terapia durerii reprezintă o oportunitate de perfecționare pentru medicii anesteziști.

Workshop-urile de Anestezie Locoregională Ecoghidată organizate de Oameni şi Companii cu susținerea companiei B. Braun facilitează transmiterea acestor metode către cei interesați.

Dispuși să-și împărtășească cunoștințele și experiențele în acest domeniu, Dr. Radu Tăbăcaru și Dr. Eugen Oleineac (Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Skłodowska Curie), împreună cu Dr. Monica Sandu și Dr. Ovidiu Palea (Centrul de Diagnostic și Tratament Provita), au îndrumat pe parcursul a două zile 35 de medici primari, specialiști și rezidenți în descoperirea acestor metode.
Utilizând ecografe performante, stimulator de nervi periferici ce utilizează tehnologie SENSe, ace pentru stimulare plexală cu vizibilitate la 360º precum și manechini umani, medicii participanți au dobândit noi cunoștințe în anestezia locoregională ecoghidată și terapia durerii. Pe lângă cunoștințele acumulate, medicii au avut ocazia să dezbată și alte subiecte de interes din sfera anesteziei și terapiei intensive.
La sfârșitul acestei ediții, Dr. Eugen Oleineac (medic specialist ATI) a declarat: “Utilitatea sporită a workshop-ului este dată de faptul că metodele inovative prezentate sunt mai puțin aplicate de anesteziști. Majoritatea încă folosesc metodele tradiționale.”