Zimmer Biomet, lider mondial în tehnologie medicală, a anunțat, luna trecută, că va deschide o sucursală ȋn România și va investi peste 3,5 milioane de euro, ȋn țara noastră, ȋn 2023. Compania va trece de la reprezentarea prin distribuitor la cea directă, iar aceasta va ȋnsemna extinderea portofoliului de produse, a ofertei de educație medicală și introducerea pe piața românească a unei serii de tehnologii digitale și robotice integrate.

Produsele Zimmer Biomet sunt distribuite pe piața din România de mai bine de 30 de ani în majoritatea secțiilor de ortopedie ale spitalelor publice și private. Printre cele mai populare se numără protezele primare și de revizie de șold și genunchi.

Ȋntr-un interviu pentru portalul MedicalManager.ro, Wilfred van Zuilen, președintele Zimmer Biomet pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, explică ce impact vor avea aceste schimbări asupra medicilor și pacienților români.

“Din 2023 vom crește gama de soluții disponibile în România, inclusiv suita noastră ZBEdge (soluții digitale și robotice), construită pentru a oferi medicilor informații bazate pe date, pe întregul parcursul procesului de îngrijire: pre-operator, ȋn timpul intervenției și ȋn perioada de recuperare. Medicii și pacienții lor vor beneficia, de asemenea, de o gamă mai largă de soluții pentru medicină sportivă, reconstrucție și soluții pentru extremitățile superioare. Pe partea de clienți, colaborăm deja cu spitale de stat și clinici private, universități și ne dorim să creștem numărul și valoarea parteneriatelor”, arată Wilfred van Zuilen.

Din 1 februarie 2023 Zimmer Biomet va avea o sucursală locală ȋn București, lucru ce va permite companiei să înțeleagă și mai bine nevoile clienților direcți din România și să contribuie la îmbunătățirea calității vieții pacienților.

“Pe partea de implanturi și proteze suntem deja cunoscuți și avem o bază stabilă și solidă de clienți. Credem că suita ZBEdge oferă clienților noștri cele mai mari oportunități de a-și îmbunătăți eficiența și rezultatele pentru pacienți. Deci mizăm pe soluțiile noi, digitale, pe care le vom aduce ȋn piață”, explică Wilfred van Zuilen.

Președintele Zimmer Biomet pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa a ținut să amintească în mod special de sistemul pentru genunchi ROSA, care sprijină chirurgii în efectuarea artroplastiei totale de genunchi (ATK), având caracteristici care ajută la rezecțiile osoase, precum și la evaluarea stării țesuturilor moi, pentru a facilita poziționarea implantului. “ROSA Knee colectează valori intra-operatorii și oferă informații chirurgului, astfel ȋncât acesta să ia cele mai bune decizii, ȋn timpul intervenției, și să poată obține rezultatul optim pentru fiecare pacient. Practic, vorbim despre intervenții mai eficiente și precise pentru medici, incizii mai mici și recuperare mai scurtă și ușoară pentru pacienți”.

Compania oferă și un program de training pentru chirurgii din România care vor folosi robotul ROSA. “Chirurgii beneficiază de formare și educație adaptată nevoilor lor cu privire la modul de utilizare în siguranță și eficient a tehnologiilor noastre digitale și robotizate integrate, inclusiv ROSA, prin intermediul Zimmer Biomet Institute Network. Calendarul nostru este actualizat constant cu noi oportunități educaționale”, concluzionează Wilfred van Zuilen.