Un maraton de vaccinare anti-COVID va fi organizat la Focşani, în perioada 29 aprilie – 1 mai, în parcarea centrului comercial Promenada Mall, amplasat pe şoseaua de centură a municipiului, a informat coordonatorul campaniei de vaccinare la nivelul judeţului Vrancea, medicul Janina Lazăr.

„În calitate de coordonator al campaniei de vaccinare, am luat decizia organizării unei astfel de acţiuni pentru a veni în sprijinul tuturor persoanelor pentru care accesarea platformei informatice de programare este dificilă şi nu au reuşit să se vaccineze, cât şi a tuturor celor doresc să se imunizeze. Avem în vedere şi faptul că în această perioadă foarte mulţi români care muncesc în străinătate se întorc acasă pentru a petrece sărbătorile în familie şi îi aşteptăm la vaccinare. Pot beneficia de vaccinare inclusiv persoanele care au făcut prima doză în străinătate şi în această perioadă se află în ţară şi trebuie să facă rapelul. Vaccinarea se va face cu serul Pfizer şi nu necesită programare prealabilă, cetăţenii trebuind doar să se prezinte la corturile amplasate în parcarea mall-ului cu cartea de identitate”, a declarat, pentru AGERPRES, Janina Lazăr.

Acţiunea va fi organizată joi şi vineri, între orele 10,00 – 18,00, iar sâmbătă până la ora 14,00, şi va implica zeci de cadre medicale şi registratori din echipa mobilă a centrului de vaccinare Suraia, logistica fiind asigurată de Direcţia de Sănătate Publică Vrancea.

În ultimele 24 de ore, în Vrancea s-au vaccinat peste 1.000 de persoane, circa 300 dintre acestea în cadrul primei caravane de vaccinare care a ajuns, în cursul zilei de marţi, la Soveja, Panciu şi Vizantea Livezile.

În total, în centrele de vaccinare organizate în judeţ au fost administrate, de la începutul campaniei şi până în prezent, un număr de 72.403 doze, 27.147 de persoane fiind imunizate cu ambele doze de vaccin. Peste 75% dintre cei care s-au vaccinat în Vrancea au optat pentru serul Pfizer. AGERPRES