Mai puţin de zece donatori pe zi la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea

În ultimele săptămâni Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Vrancea a avut mai puţin de zece donatori de sânge pe zi, astfel că pacienţii spitalizaţi care au nevoie de transfuzii au trebuit să facă apel la aparţinători să îi susţină prin donare de sânge, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

“Din păcate, din cauza contextului pandemic, numărul donatorilor a scăzut. Până la un moment dat şi adresabilitatea din partea spitalului a fost scăzută, pentru că numărul de internări era scăzut, însă în ultimul timp s-a intensificat cererea din partea spitalului. Din păcate, numărul de donatori a rămas scăzut. Pentru că solicitările erau foarte multe, am fost nevoiţi să apelăm la aparţinători. Adică toţi pacienţii care solicitau sânge din spital au trebuit să vină cu oameni care să îi susţină. De aceea, facem apel către cei toţi cei care sunt dornici să ajute oamenii aflaţi pe patul de spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al CTS Vrancea, Georgiana Crăciun.

Pentru a sprijini donarea, în ultima săptămână din luna august Centrul de Transfuzie Sanguină a fost deschis şi sâmbăta şi deşi s-au prezentat doar şapte donatori, reprezentanţii CTS Vrancea spun că vor continua această acţiune şi în luna septembrie, în speranţa că numărul donatorilor va creşte.

Începând de marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea s-a raliat campaniei iniţiate de IGSU, “Salvatorii donează pentru viaţă”, organizată în contextul aniversării Zilei Pompierilor din România şi, în fiecare zi timp de o săptămână, 20 de pompieri vor veni la Centrul de Transfuzie pentru a dona sânge. AGERPRES