Ziua Internaţională a Mişcării de Cruce Roşie şi Semilună Roşie a fost marcată luni, la Reşiţa, de către voluntarii filialei judeţene Caraş-Severin a Crucii Roşii, care au măsurat tensiunea arterială şi glicemia reşiţenilor interesaţi.

‘Voluntarii noştri au ieşit în centrul civic al municipiului nostru, unde au măsurat tensiunea arterială şi glicemia tuturor celor care au dorit acest lucru. Unii dintre ei prezintă şi diferite manevre de resuscitare, pentru a le prezenta trecătorilor interesaţi. Cu acest prilej, vreau să le mulţumesc voluntarilor şi tuturor celor care ne sprijină‘, a declarat Alin Cica, directorul filialei Crucea Roşie Caraş-Severin.

Voluntarii prezenţi la eveniment spun că ar vrea să atragă şi mai mulţi tineri alături de ei, deoarece tot ceea ce au învăţat la Crucea Roşie îi ajută pe viitor.

‘Fiind voluntar la Crucea Roşie, te ajuţi şi pe tine, dar şi pe alţii, iar atunci când îl vezi pe omul de lângă tine că zâmbeşte, cred că este cel mai frumos şi mai mulţumitor lucru. În plus, eu vreau să merg la Facultatea de medicină, iar acest voluntariat mă ajută foarte mult. Sunt voluntar de aproximativ patru ani şi am participat la foarte multe acţiuni. Cel mai mult mă emoţionează, însă, atunci când împărţim alimente familiilor sărace’, a afirmat una dintre voluntare.

În fiecare an, la nivel mondial, Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie sprijină peste 160 milioane de persoane, prin intermediul reţelei sale globale de aproximativ 17 milioane de voluntari şi 450.000 de angajaţi. Cele 190 de Societăţi Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie existente la nivel mondial salvează vieţile a milioane de oameni aflaţi în situaţie de conflict, afectaţi de criză sau de dezastre naturale.

La noi în ţară, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România asigură asistenţă umanitară pentru 240.000 de persoane, sprijinind astfel comunităţile să fie mai sigure şi mai puternice, prin implementarea a diverse programe adaptate nevoilor locale. De la programe sociale, campanii de educaţie pentru sănătate şi prim-ajutor, la pregătirea şi intervenţia în situaţii de urgenţă, Crucea Roşie Română oferă sprijin umanitar prin implicarea a 5.500 de voluntari. Aceştia lucrează în toate comunităţile, oferindu-şi timpul, energia şi devotamentul atât de importante pentru îndeplinirea misiunii organizaţiei. AGERPRES