Cu toții știm probabil că citricele sunt o foarte bună sursă de vitamina C și că pentru un aport optim de vitamina D trebuie să ne expunem la soare, însă există și numeroase alte surse de vitamine la care nu ne-am fi gândit; spre exemplu, dintr-un mănunchi de broccoli ne putem lua doza zilnică necesară de vitamina C.

Cu toate acestea, sursele de vitamine ale unui adult nu se rezumă doar la alimentație. La aceasta se pot adăuga suplimentele alimentare administrate la nevoie, cum este cazul vitaminei D în sezonul rece, când expunerea la soare este limitată. Dar se pot adăuga și unele surse de care nu suntem neapărat conștienți. Spre exemplu, știați că băuturile energizante, pe lângă cofeină, conțin și mai multe tipuri de vitamina B?

Complexul de vitamine B în băuturile energizante

Băuturile energizante acționează ca un stimulator al sistemul nervos central și al anduranței fizice nu doar datorită conținutului de cofeină, ci și pentru că sunt îmbogățite, de obicei, cu diferite tipuri de vitamina B, în cantități variabile. Multe dintre vitaminele B participă procesul de producere a energiei, deși ele însele nu sunt metabolizate, neavând valoare energetică. Totuși, deoarece sunt componente critice pentru producerea energiei, ele sunt adesea incluse în băuturile energizante.

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializată Despreobezitate.ro