Până în prezent, virusul SARS-COV-19 a fost detectat la animalele din grădini zoologice, la animalele domestice precum pisicile și câinii și, cel mai îngrijorător, la animalele de fermă și sălbatice, cum ar fi nurcile și dihorii.
Experții avertizează că, dacă virusul circulă liber la animalele sălbatice, ar putea dezvolta mutații și să evolueze într-o nouă versiune – una care este capabilă să infecteze oamenii.
Ianuarie a fost luna cu cei mai mulți morți de de COVID-1 din Statele Unite de la începutul pandemiei, în timp ce eforturile de distribuire și administrare a noilor vaccinuri continuă.
Și la fel cum Statele Unite își intensifică eforturile pentru a găsi noi mutații ale virusului SARS-COV-2 în rândul oamenilor, mulți oameni de știință spun că ar trebui să facem același lucru și pentru animale.
„Știm că virusul a apărut în viața sălbatică, cel mai probabil la lilieci, apoi apărut la oameni”, a declarat dr. Jonathan Epstein, epidemiolog și vicepreședinte la EcoHealth Alliance. „Și știm că există o mulțime de alte animale care sunt susceptibile de a fi purtătoare ale acestui virus.”
Epstein a explicat că virusul SARS-COV-2 este atât de răspândit și atât de mulți oameni sunt infectați, încât există o posibilitate semnificativă ca viața sălbatică să poată fi expusă prin mediu, ape reziduale contaminate sau contact direct cu oamenii.
Continuarea materialului pe platforma specializata Medicinaveterinara.ro