Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, medicul epidemiolog Janina Lazăr, a fost prima persoană din judeţ care s-a vaccinat, luni, împotriva virusului SARS-CoV-2.

„Am decis să fac acest vaccin pentru siguranţa mea şi pentru siguranţa familiei mele, dar şi pentru că îmi doresc să revin la o viaţă normală, aşa cum era înainte de pandemie. Recomand tuturor vrâncenilor să se vaccineze pentru a ne desfăşura activităţile în linişte, pentru a putea călători în siguranţă, pentru a fi protejaţi de infecţia cu SARS-CoV-2”, a declarat Janina Lazăr.

În Vrancea au ajuns, în noaptea de duminică spre luni, 975 de doze de vaccin, care au fost repartizate către SJU Focşani şi Spitalul Militar Focşani şi vor fi inoculate în următoarele cinci zile.

„Următoarea tranşă va fi solicitată după o analiză riguroasă a programărilor efectuate pe fiecare centru de vaccinare. În principiu va fi efectuată înainte de epuizarea acestui stoc de vaccin, pentru că trebuie să existe o continuitate a actului de vaccinare. În funcţie de solicitările şi dorinţa cadrelor medicale de a se vaccina, vom solicita atâtea doze câte vor fi necesare”, a precizat Janina Lazăr.

Aceasta a afirmat că, până în prezent, la nivelul judeţului Vrancea şi-au exprimat acordul pentru vaccinarea împotriva COVID-19 un număr de 975 cadre medicale aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus, dar lista este în continuare deschisă.

Primele vaccinări în Vrancea se efectuează începând de luni, la SJU Focşani şi Spitalul Militar Focşani, urmând ca imunizarea să fie făcută ulterior şi în celelalte centre care funcţionează în unităţile medicale, precum şi în două centre comunitare pentru cadrele medicale care nu lucrează în unităţile sanitare cu paturi. AGERPRES