ponta_2012.jpgPremierul Victor Ponta a declarat, joi, că preţurile medicamentelor trebuie să scadă la nivelul celor din ţările vecine României şi a precizat că banii rezultaţi din această economie vor ajunge tot în sistemul sanitar.

Premierul a făcut această declaraţie după o vizită la Spitalul Militar „Carol Davila” din Capitală. „Preţurile la medicamente trebuie să scadă la nivelul la care sunt în celelalte ţări din jurul nostru. Surplusul bugetar care se creează în acest fel, să fie foarte clar, orice leu se va economisi de la medicamente va rămâne tot la sănătate şi în felul aceste putem să investim mai mult în dotarea spitalelor, în modernizarea diverselor facilităţi, în aşa fel încât medicii să aibă măcar condiţii de muncă cât mai civilizate”, a afirmat premierul.

Discuţiile cu reprezentanţii spitalului şi cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, au vizat, potrivit premierului, statutul medicilor. „Am vorbit de modificările legislative pe care trebuie să continuăm să le face pentru a îmbunătăţi statutul medicilor, pentru a-i proteja de o mulţime de lucruri care li se întâmplă, pentru a-i sprijini în a avea venituri cât mai bune şi un statut şi un respect pe care le merită. (…) La partea de legislaţie avem de îmbunătăţit, proiectul de lege cadrul este în Parlament, dar putem să intervenim şi chirurgical, să spun aşa, acolo unde apar discriminări faţă de medicii militari, faţă de medicii civili, acolo unde apar programe noi şi trebuie să ţinem pasul cu tehnologia şi toate resursele suplimentare pe care le avem le folosim pentru sănătate”, a mai declarat Victor Ponta. AGERPRES