teitelbaum_viviane.jpg
Cu o activitate de peste 30 de ani în presă și din 2004 membră a Parlamentului de la Bruxelles (unde prezidează comisia pentru egalitate de șanse între bărbați și femei), jurnalista Viviane Teitelbaum este Vice-Președinte al European Women”s Lobby și expert transnaţional în problematica egalităţii de şanse şi de gen. Pe 20 iunie 2012, Viviane Teitelbaum vine în România la invitaţia FEMINA.

Începând cu anul 1980, Viviane Teitelbaum a fost redactor-şef al publicaţiei „Regards”. În perioada 1993-1999 a fost corespondent şi jurnalist free-lancer pentru organisme media de renume. Pe lângă activitatea jurnalistică, Viviane Teitebaum a publicat, până acum, 9 cărţi. Timp de doi ani, între 1996 şi 1998 a fost coordonator al proiectului „Supravieţuitorii Fundaţiei Shoah Visual History”, fondată de Steven Spielberg.

În iulie 2004, Viviane Teitelbaum a fost aleasă membru al Parlamentului de la Bruxelles, iar din octombrie 2009 este preşedinte al comitetului de consiliere cu privire la posibilitatea de egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei în Parlamentului francez de la Bruxelles. Luna februarie a anului 2012 i-a adus statutul de Preşedinte al consiliului de femei „Conseil des femmes francofoni de Belgique”. Anul 2012 a însemnat un alt punct important în CV-ul lui Viviane Teitelbaum, care a devenit, în luna mai, vicepreşedinte al European Women”s Lobby.

Conferinţa Consiliului Național Femina va avea loc la Bucuresti, pe 20 iunie si este parte din seria de şase conferinţe cu intrare libera care au avut ca temă semnalarea disfuncţionalităţilor legislative în domeniul egalităţii de şanse şi de gen.

Evenimentul se adresează jurnaliştilor, ONG-urilor, autorităţilor locale precum şi tuturor acelora care, prin informarea şi activitatea proprie pot contribui la combaterea discriminării de şanse şi de gen. Prin acest eveniment se doreşte ca, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale, ai societății civile, ai mass-media și ai unor personalități importante din zona de management de succes, să se găsească soluții care să fie concretizate într-un proiect de lege ce va fi înaintat Parlamentului României.

Conferinţa va fi moderată de Melania Medeleanu, iar printre invitaţi se regăsesc nume precum Camelia Şucu, Monica Tatoiu, Cristina Pocora – deputat PNL presedinte al Comisiei pentru egalitate de sanse din Camera Deputatilor, Cristian Jura – secretar de stat, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, av. Iustina Ionescu – consilier juridic in Proiectul Femina Romania, Delia Panait – FRONT, Prof. Univ. Dr. Gheorghe Teodorescu – INSOMAR.

Proiectul “FEMINA – Formare pentru jurnaliști, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Națională și Advocacy pentru afirmarea egalității de șanse și de gen” este coordonat de S.C. Blockbuster Media S.R.L., în calitate de solicitant, împreună cu Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR) și Institutul Național pentru Studii de Opinie şi Marketing (INSOMAR) în calitate de parteneri.

Detalii despre proiect, pe www.feminaromania.ro. Persoana de contact: Irina Apostol, Telefon 0721.201.559 / irina.apostol@admediaconsult.ro.