levente vassCandidatul UDMR Mureş la Camera Deputaţilor, Vass Levente, a anunţat că propune înfiinţarea de centre de recuperare neurologică după modelul sistemului de intervenţie la infarctul miocardic, astfel încât cei care suferă accidente vasculare cerebrale (AVC) să aibă şanse mai mari de recuperare. Vass Levente a arătat că prin crearea unei reţele de centre moderne de neurologie care să intervină rapid în cazul unui pacient cu AVC, poate fi împiedicată sau limitată paralizia unui astfel de bolnav.

”Toată lumea cunoaşte sistemul cu infarctul miocardic. Acelaşi sistem dorim să îl realizăm după 11 decembrie, pentru AVC-uri, prin sisteme moderne de centre neurologice, astfel încât să rezolve la timp aceste cazuri, prin centre de intervenţie rapidă. Este un deziderat foarte important. Aşa cum s-a reuşit în cazul bolilor cardiovasculare, dorim să reuşim şi la AVC, fiindcă dorim să punem pacientul pe primul loc. (…) Centrele pentru AVC ar facilita accesul pacientului care are un atac ischemic la tratament medical de specialitate în primele 12 până la 24 ore”, a afirmat Vass Levente, care este medic urolog de profesie.

Printre planurile candidatului pe latura medicală se mai regăseşte aducerea în ţară a noilor inovaţii de pe piaţa externă, întrucât ”40% din inovaţiile medicale nu ajung în Estul Europei sau nu ajung la pacienţi”, conform lui Vass Levente. AGERPRES