Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat că în etapa a doua de vaccinare se poate ajunge la 40-45.000 de doze administrate în fiecare zi.

„După modele pe care le-am avut împreună cu colegii de la Institutul de Sănătate Publică, modelarea epidemiologică, putem ajunge la 40-45.000 de doze administrate în fiecare zi, ceea ce nu reprezintă cazuri noi, nu reprezintă persoane noi, pentru că trebuie să luăm în calcul – din 20 ianuarie încep persoanele care îşi vor face în acea zi rapelul, la care se adaugă persoanele noi, care vor fi la prima doză”, a spus Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

 

El a adăugat că numărul dozelor consumate în fiecare zi începând cu data de 20 ianuarie va fi mult mai mare. „Persoanele care astăzi sunt vaccinate, să luăm un exemplu – 10.000 de persoane, peste 21 de zile vor fi aceste 10.000 de persoane la care se vor adăuga toate persoanele noi care vor fi programate în ziua respectivă”, a menţionat Gheorghiţă. AGERPRES