Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, începând de miercuri, în centrele Pfizer va creşte, de la 84 la 96, numărul de persoane imunizate pe flux.

„S-au făcut notificări în acest sens pentru a merge la capacitate maximă, având în vedere că în această săptămână a fost recepţionată cea mai mare tranşă de vaccinuri de la compania Pfizer, de circa 725.000 de doze”, a precizat el, într-o conferinţă de presă.

Şeful CNCAV a mai informat că, în prima săptămână din luna mai, „foarte probabil”, va începe distribuirea de telefoane în centrele de vaccinare pentru a facilita comunicarea. Numărul de telefon al fiecărui centru va fi afişat în platforma de imunizare, pentru a se putea legătura direct.

 

La sfârşitul acestei săptămâni, va fi operaţionalizată şi posibilitatea a se alege centrul de vaccinare anti-COVID pentru efectuarea dozei de rapel, a menţionat Valeriu Gheorghiţă.

„În momentul de faţă, încă nu este operaţionalizată această cerinţă în platformă. Ea va fi operaţionalizată la sfârşitul acestei săptămâni, însă, până la acel moment, persoanele se pot adresa pentru vaccinarea cu doza de rapel într-un centru de vaccinare din apropierea localităţii de rezidenţă sau de domiciliu şi, în măsura în care sunt locuri libere, se pot vaccina. Preferabil să se anunţe centrul de vaccinare cu cel puţin 72 de ore anterior”, a explicat preşedintele CNCAV.

El a amintit că luni a fost deschis la Cluj-Napoca al doilea centru de tip drive-thru din România, care foloseşte vaccin de la compania Pfizer, şi au fost imunizate 354 de persoane. La centrul drive-thru din Deva s-au vaccinat, de la deschidere, 1.673 de persoane, completat Valeriu Gheorghiţă. AGERPRES