„Ar trebui să avem o relație mai directă cu managementul spitalelor si cu SMC-urile spitalelor. Aici intervine ruptura la noi. În momentul în care se face acreditarea spitalelor ar trebui să fie pusă întrebarea: ce faceți în viața de zi cu zi? Dacă tu respecți procedurile, nu are cum să apară un blocaj a celui intervievat”, a declarat Valentin Ciocan, Președintele ANMCS, în cadrul celei mai recente ediții a Conferinței Spital Connect, întâlnirea comunității de management de spitale publice din România. Acesta a avut loc în 9-10 iunie 2023, la Novotel Bucharest City Centre.

„Sper că lucrurile vor evolua în interesul pacientului. Am fost întrebat ce-mi doresc de la funcția în care mă aflu: îmi doresc ca atunci când ies din spital să ies sănătos, sau măcar doar cu ce am intrat, să nu iau și altceva”, a mai spus Ciocan.

Spital Connect vine în continuarea Programului Național de Management Medical Modern în Spitalele Publice, lansat în 2007, reprezentativ pentru societatea medicală românească. Programul are un istoric de 27 de ediții fizice și peste 20 de ediții online organizate până în prezent, cu peste +12.000 de participanți în total.

Conferința Spital-Connect a fost organizată de Oameni și Companii-OSC în parteneriat instituțional cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate – ANMCS și creditată cu 15 Puncte de Formare Continuă ANMCS.

Evenimentul s-a realizat cu sprijinul partenerilor: HP, Schrack Seconet, Syonic, Klintensiv, NoventIQ, InnovateIT, Multi Cleaning System, LiamedeClinic Hub, EventsOnline.ro, MedicalManager.ro, Diabeta, MedicaAcademica.