Vaccinul pediatric antihepatita B a ajuns în maternităţile timișene

vaccin bebelus.jpgFarmacia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş a primit 1.800 de doze cu vaccin pediatric antihepatită B, acesta fiind necesarul achiziţionat de Ministerul Sănătăţii pentru restul anului 2014. “Maternităţile din Timiş au făcut deja solicitări pentru a primi cantitatea de vaccin necesară, inclusiv pentru recuperarea restanţelor la vaccinare. Dozele de vaccin acoperă necesarul până la sfârşitul acestui an”, a declarat Dana Şpac, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

În momentul de faţă neonatologii pot vaccina nou-născuţii şi antituberculos şi antihepatic B, ambele vaccinuri fiind la dispoziţia medicilor, după ce, în vară, circa cinci sute de bebeluşi nu au putut fi imunizaţi, întrucât nu au existat vaccinurile.

”Aceste vaccinuri sunt vitale pentru nou-născuţi, mai ales că România ocupă un loc fruntaş în ceea ce priveşte numărul de bolnavi de TBC”, a declarat presei dr. Gabriela Olariu, şeful Secţiei de Neonatologie din cadrul Maternităţii “Dr. Dumitru Popescu” din Timişoara. După ajungerea vaccinurilor în farmaciile DSP, familiile bebeluşilor care au plecat acasă neimunizaţi au fost rechemate pentru administrarea vaccinurilor. AGERPRES