O societate americană care produce seringi de dimensiuni mici, pre-dozate, de unică folosinţă, menite să permită o difuzare rapidă a unui vaccin împotriva COVID-19, „sigur şi dovedit”, atunci când acesta va fi disponibil, a semnat un contract de 138 de milioane de dolari cu Departamentul Apărării al SUA și Departamentul Sănătății și Serviciilor Umane din SUA.

„Departamentul Apărării (DoD) și Departamentul Sănătății și Serviciilor Umane din SUA (HHS) anunță semnarea unui contract de 138 milioane USD cu ApiJect Systems America pentru dezvoltarea Project Jumpstart și RAPID USA. Împreună, entitățile vor extinde dramatic capacitatea SUA de producție internă a unor dispozitive medicale de injecție, începând cu octombrie 2020”, a declarat Lt. Col. Mike Andrews, purtător de cuvânt al DoD.

În acest context este avută în vedere utilizarea tehnologiei aseptice Blow-Fill-Seal (BFS), potrivită pentru administrarea unui vaccin anti-SARS-CoV-2, atunci când un astfel de produs va fi „sigur” și „dovedit”.

 

Citiți articolul integral pe gandul.ro