Vaccinarea antigripală a copiilor protejează pe toată lumea

Toată lumea beneficiază atunci când copiii de vârstă școlară sunt vaccinați împotriva gripei, arată un nou studiu derulat la Universitatea din California. O rată crescută de vaccinare în rândul școlarilor din California a fost asociată cu o scădere a spitalizărilor din cauza gripei și pentru oamenii din altă categorie de vârstă, susțin mai mulți cercetători.

Jade Benjamin-Chung, de la Universitatea din California, Berkeley, a urmărit în cadrul unui studiu programul de vaccinări antigripale la nivelul mai multor orașe din California și a comparat ratele de spitalizări asociate gripei. După patru ani, programul a îmbunătățit acoperirea vaccinării cu 11% în rândul copiilor preșcolari și școlari au raportat cercetătorii. Rezultatele nu sunt o surpriză pentru experții în sănătate publică, având în vedere reputația copiilor ca vector major pentru răspândirea bolilor virale.

,,Practic se corelează cu tot ceea ce știm despre sănătatea publică, despre vaccinare și despre impactul asupra copiilor și asupra răspândirii bolilor virale în întreaga comunitate”, a spus dr. Eric Cioe-Pena, directorul sănătății globale pentru Northwell Health din New Hyde Park, NY.

Studiul subliniază nevoia continuă de a convinge părinții reticenți de importanța vaccinării antigripale anuale a copiilor, a adăugat Cioe-Pena, care a precizat că Statele Unite se confruntă cu o problemă în ceea ce privește ezitarea când vine vorba de copii.

 

 

Materialul integral pe www.360medical.r0