spit jud tm.jpgCompartimentul de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, care până acum exista doar „pe hârtie”, va fi înfiinţat din banii economisiţi de la alte investiţii, a declarat miercuri presei prof. dr. Marius Craina, manager general al Spitalului Judeţean Timişoara.

„Din economii putem înfiinţa Compartimentul de ATI în pediatrie. Ţinem foarte mult la acest lucru, alături de prof. Liviu Pop, şeful Secţiei de Pediatrie a spitalului nostru. Noi avem compartimentul doar pe hârtie. De câţiva ani ani buni face parte din structura spitalului, dar nu am avut nici forma fizică, respectiv, saloanele dotate şi renovate corespunzător pentru a deservi o unitatea de ATI pediatrică. Din cei circa 150.000 de euro economisiţi vom cumpăra paturi speciale pentru ATI pediatrică, aparate de ventilaţie şi alte aparate care vor deservi această unitate. Putem spune că astfel inclusiv la Pediatrie vom dispune de ATI, pe lângă Terapia Intensivă mare a Judeţeanului”, a spus dr. Marius Craina.

Clinica II Pediatrie s-a înfiinţat în 1974, ca secţie a Spitalului Judeţean Timişoara, atât ca necesitate majoră de asigurare a asistenţei medicale a copilului, cât şi pentru lărgirea bazei de învăţământ universitar pediatric în Timişoara. Clinica are 55 de paturi şi este structurată acum pe profil de vârstă (nou născut, sugari, preşcolari, şcolari) şi morbiditate (10 specializări) şi patru compartimente (ATI, cardiologie, endocrinologie şi diabet zaharat). AGERPRES