Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Iulian Chiriac, a declarat că Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila a fost selectată de către Ministerul Sănătăţii alături de alte 34 de unităţi similare din ţară şi are mari şanse de a fi extinsă şi modernizată în baza unei finanţări europene. Potrivit preşedintelui CJ, proiectul are în vedere extinderea, modernizarea şi dotarea UPU, precum şi amenajarea unui heliport, suma disponibilă fiind între 500.000 şi 1,5 milioane euro.

În ceea ce priveşte poziţionarea heliportului, zona din faţa spitalului nu permite o aterizare lină, pentru că aici sunt copaci şi cabluri electrice. Luăm în calcul să facem un heliport la stadionul municipal. Distanţa între UPU şi stadion este scurtă şi o să avem o discuţie la Ministerul Sănătăţii, poate reuşim să avem în dotare o ambulanţă cu un medic„, a declarat Chiriac.

Proiectul de modernizare a UPU vizează accesarea unei finanţări prin Programul Operaţional Regional, axa prioritară 8 „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale”, Obiectivul strategic 8.2 „Îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă”. AGERPRES