În ultimele săptămâni, cercetătorii de la Universitatea Oxford au desfășurat testele vaccinului împotriva COVID-19. Procedura a eșuat. Maimuțele supuse testelor au continuat să se infecteze, informează DailyMail.

ChAdOx1 nCov-19 se numește vaccinul care era considerat favorit să aibă sorți de izbândă, însă care s-a dovedit în cele din urmă a fi o mare dezamăgire. Doctorul William Haseltine a oferit mai multe informații în urma eșecului din laborator, în care cel puțin britanicii și-au pus mari speranțe.

„Toate maimuțele vaccinate au fost infectate. Nu este o diferență în ceea ce privește secreția nazală între maimuțele vaccinate și cele nevaccinate”, a declarat Haseltine pentru Forbes, citat de DailyMail.

„Cantitatea de virus în nasul animalelor vaccinate și al celor nevaccinate a fost identică.  Dacă același lucru se va întâmpla și la oameni, înseamnă că vaccinarea nu ar opri infectarea. Cred cu putere că această descoperire ar trebui să provoace urgent o reevaluare a testelor pe oameni a acestui vaccin”, a declarat Jonathan Ball, profesor de virologie moleculară la Universitatea Nottingham.

 

 

Matderialul integral pe www.b1.ro.