Conducerea Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a anunţat că a primit o unitate mobilă pentru terapie intensivă cu o capacitate de 12 locuri şi că se fac eforturi pentru racordarea acesteia la utilităţi şi oxigen astfel încât să devină operaţională în cel mai scurt timp.

„Conducerea Spitalului Clinic Judeţean Mureş a făcut şi face eforturi pentru punerea pe poziţie a unităţii, pentru racordarea la utilităţi şi oxigen precum şi detaşare de personal în aşa fel încât să devină operaţională în cel mai scurt timp. Unitatea mobilă este o soluţie de rezervă atunci când necesarul de paturi de terapie intensivă depăşeşte capacitatea de terapie intensivă a spitalului”, a precizat SCJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, doctor Ovidiu Gîrbovan, a declarat că în secţiile spitalului sunt internaţi 110 bolnavi cu COVID-19, iar cele 10 locuri de la Terapie Intensivă sunt ocupate în totalitate. Potrivit medicului, particularitatea acestui val al pandemiei constă în faptul că pacienţii vin în stare medie spre agravare şi astfel paturile ATI sunt mai solicitate. AGERPRES