
Vaccinurile au fost un subiect important în titlurile din ultimul timp. Vaccinurile COVID-19, prezintă celulele imune cu proteina spike a virusului SARS-COV-2. După această stimulare, vaccinurile primesc celulele T de memorie și celulele B producătoare de anticorpi pentru a lupta eficient împotriva virusului, în cazul în care intrați în contact cu acesta.
Vaccinurile nu sunt folosite doar pentru a combate bacteriile și virușii. Un domeniu emergent al medicinei explorează modalități de utilizare a vaccinurilor pentru prevenirea sau tratarea cancerului. Vaccinurile împotriva cancerului folosesc celule, viruși modificați genetic, proteine sau material genetic pentru a manipula sistemul imunitar pentru a recunoaște și a distruge mai bine celulele canceroase.
Această abordare inovatoare de a lupta împotriva cancerului cu puterea sistemului imunitar se încadrează în domeniul imunoterapiei și a fost primită ca fiind una dintre cele mai promițătoare descoperiri științifice. În ciuda potențialului de transformare al vaccinurilor împotriva cancerului, oamenii de știință încă se confruntă cu mai multe provocări în realizarea unor terapii sigure și eficiente. De exemplu, unii pacienți cu cancer au un sistem imunitar slăbit (ca rezultat al chimioterapiei sau alți factori), așa că este posibil ca vaccinurile să nu declanșeze un răspuns imunitar puternic.
Continuarea materialului pe platforma specializată Desprecancer.ro