Oameni de ştiinţă americani au dezvoltat nişte celule mutante care devin adevăraţi ‘ucigaşi în serie’ pentru tumorile apărute în leucemie, capabile să elimine cancerul într-o lună, relatează în ediţia de joi cotidianul britanic The Daily Telegraph.

Cercetătorii de la Centrul Abramson pentru oncologie al Universităţii din Pennsylvania au pus la punct o tehnică în care pacienţii cu leucemie sunt trataţi cu ajutorul propriilor lor celule T – un tip de leucocite, globulele albe. Acestea sunt modificate genetic astfel încât să atace şi să distrugă tumori din organismul respectivului pacient.

Dr. Carl June, care a condus studiul, susţine că tratamentul este atât de puternic încât tumorile sunt ‘distruse’ într-o lună, cu mult mai puţine efecte adverse decât tratamentele existente.
Tratamentul a fost testat pe trei pacienţi care sufereau de leucemie cronică.

Potrivit cercetătorilor, a căror muncă este prezentată în revista de specialitate Journal of Medicine and Science Translational Medicine, unul din pacienţi, un bărbat în vârstă de 64 de ani ale cărui sânge şi măduvă osoasă erau împânzite de tumori, a răspuns ‘extraordinar de bine’. În ziua 28 de tratament, tumorile dispăruseră.
Echipa speră acum ca acest tratament să poată fi folosit la combaterea altor tipuri de cancer, inclusiv limfomul non-Hodgkin şi leucemia limfocitară acută.AGERPRES