Un aparat de tomografie computerizată, în valoare de 2,2 milioane de lei, va fi livrat, până la începutul lunii decembrie, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii Braşov, achiziţie realizată de Consiliul Judeţean, din bugetul de investiţii pe acest an.

De asemenea, Spitalul de Copii va primi o licenţă software în sumă de 6.420 lei şi un soft de preparare citostatice în valoare de 12.300 lei, pentru care termenul de instalare şi testare este 31 decembrie, precum şi un echipament de neutralizare a deşeurilor medicale, care urmează să fie funcţionalizat imediat după achiziţionarea unui container, astfel încât să fie îndeplinite condiţiile de punere în funcţiune.

În acest an, la Spitalul de Copii s-au efectuat lucrări de reparaţii şi igienizare a clădirii, dar şi a instalaţiilor, care au termene de finalizare în perioada următoare, în valoare de aproximativ 2,4 milioane de lei, din care contractul de reparaţii şi igienizare a Laboratorului de radiologie şi imagistică reprezintă 1.784.000 lei.

Totodată, în perioada următoare va fi lansată procedura de achiziţie a elaborării documentaţiei tehnice necesare construirii clădirii în care va funcţiona Izolatorul de boli infecţioase şi viitoarea secţie de ATI. Printre alte proiecte ce urmează să fie finanţate de CJ Braşov se numără şi lucrările de reparaţii şi igienizări necesare la blocul alimentar, bucătăria dietetică, precum şi la anexele de la subsol, cu o valoare estimată de 700.000 lei, care sunt în procedură de achiziţie.

„Sunt proiecte importante, pe care echipa managerială le implementează cu fondurile alocate din bugetul judeţean, proiecte care vor îmbunătăţi şi mai mult calitatea actului medical realizat aici, reflectată în rezultatele deosebite obţinute de-a lungul timpului în tot ceea ce ţine de îngrijirea micilor pacienţi”, a subliniat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea. AGERPRES