spital jud neamt.jpgUn singur candidat, dintre cei trei care şi-au depus dosarele pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, a fost validat de comisia de analiză a dosarelor şi urmează ca săptămâna viitoare să susţină interviul şi proba scrisă ale examenului, a declarat, joi, Valerică Frăţilă, preşedintele comisiei de examen.

Este vorba de dosarul actualului manager interimar, doctorul Lucian Ciobotaru. De asemenea, dosarul doctorului Ala Nemerenco, din Republica Moldova, ar putea fi acceptat dacă aceasta va trimite, până vineri, documentul suplimentar cerut de membrii comisiei.

‘Doamna Ala Nemerenco trebuie să ne trimită în termen de 24 de ore un document prin care să rezulte că studiile superioare pe care le-a absolvit în Republica Moldova sunt recunoscute şi echivalate de autorităţile române’, a declarat Valerică Frăţilă.

Doctorul Ala Nemerenco este conferenţiar universitar şi medic şef la Clinica Universitară de Asistenţă Medicală Primară a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie ‘Nicolae Testemiţanu’ din Republica Moldova. În anul 2005, doctorul Ala Nemerenco a fost nominalizată la premiul Nobel pentru pace de către organizaţia elveţiană ‘1000 de femei pentru pace’.

Un al treilea dosar, al doctorului Sorin Uleia a fost respins, deoarece acesta a suferit anul trecut o condamnare penală, situaţie contrară cerinţelor dosarului de candidatură pentru funcţia de manager al spitalului judeţean. AGERPRES