Consilierii judeţeni arădeni au aprobat pe 7 iunie, în şedinţă extraordinară, trecerea unor parcele de teren, în suprafaţă totală de 6.070 metri pătraţi, din domeniul public al municipiului reşedinţă în domeniul public al judeţului, în vederea realizării noului Spital de copii.

Potrivit preşedintelului Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, prin realizarea acestui transfer adminstraţia judeţeană va putea demara una dintre cele mai importante investiţii din domeniul Sănătăţi, din ultimii 40 de ani – un spital pediatric nou.

„A fost un demers foarte important şi necesar pentru demararea investiţiei de 40 de milioane de euro, prin care vom avea la Arad un nou spital pentru copii. Din păcate, acest transfer a fost realizat abia după ce proiectul a fost repus pe ordinea de zi, deoarece, la şedinţa anterioară, consilierii judeţeni PSD şi ALDE au refuzat să participe la vot, părăsind sala de şedinţe”, a declarat Iustin Cionca.

Conform acestuia, anumite proiecte strategice, cum este şi cel al noului spital pediatric, trebuie să aibă o prioritate maximă şi o susţinere unanimă. „Ne aşezăm la aceeaşi masă, discutăm, aducem argumente şi contraargumente, dar la sfârşitul discuţiei trebuie să mergem cu o idee unitară, cu un consens absolut. Cred că asta aşteaptă cetăţenii de la noi, mai ales când e vorba de copiii noştri, cum este cazul acum, la această decizie”, a spus Iustin Cionca.

Administraţia judeţeană arădeană vrea realizarea unui complex pediatric nou, cu circuite medicale moderne, care să asigure toate condiţiile necesare pentru tratarea copiilor, fără ca aceştia să mai fie nevoiţi să circule dintr-o parte în alta a spitalului pentru efectuarea investigaţiilor medicale necesare stabilirii diagnosticului.

Noua secţie de pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad se va afla într-o clădire cu şapte nivele. În această clădire vor funcţiona, reunite sub acelaşi acoperiş, secţiile de neonatologie, de obstetrică-ginecologie, de pediatrie şi de chirurgie şi de ortopedie infantilă, cu funcţionalitate modernă în ceea ce priveşte circuitele medicale, obiectivul fiind cuprins în Lista Sinteză de investiţii a Companiei Naţionale de Investiţii, a adăugat Iustin Cionca. AGERPRES