salon256.jpgMinisterul Sănătății va dezvolta un nou subprogram pentru bolnavii de leucemie acută care va fi finanțat din Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate și în cadrul căruia vor fi decontate testele imunofenotipice, citogenetice și de biologie moleculară pentru diagnosticarea leucemiilor acute. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății remis joi, anual, de acest program vor beneficia în medie 800 de pacienți cu leucemie acută.

„Avem ca obiectiv stabilirea unui diagnostic corect, fapt care va permite inițierea tratamentului adecvat pentru leucemiile grave, acute și monitorizarea răspunsului la acesta. În acest fel vom reuși îmbunătățirea vieții și duratei de supraviețuire a acestor pacienți”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat Hotărârea pentru modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 124/ 2013 privind aprobarea programelor naționale de sănătate pentru anii 2013 și 2014, care prevede elaborarea unui subprogram destinat bolnavilor de leucemie acută în cadrul Programului Național de Oncologie. AGERPRES