Oamenii de știință au dezvoltat un comutator molecular, ce poate fi activat de ceasurile inteligente comerciale cu LED-uri, și care poate fi o noua metodă utilizată pentru tratarea diabetului in viitor.

Multe trackere de fitness moderne și ceasuri inteligente au LED-uri integrate, lumina verde emisă, continuă sau pulsată, pătrunde în piele și poate fi utilizată pentru a măsura ritmul cardiac al purtătorului în timpul activității fizice sau în timp ce se odihnește.

Aceste ceasuri au devenit extrem de populare. O echipă de cercetători vrea acum să valorifice această popularitate prin utilizarea LED-urilor pentru controlul genelor și schimbarea comportamentului celulelor prin piele.

“Niciun sistem molecular natural în celulele umane nu răspunde la lumina verde, așa că a trebuit să construim ceva nou”, menținează Martin Fussenegger, inginer al biosistemelor de la Universitate Tehnică din Zürich.

Cercetătorii au dezvoltat în cele din urmă un comutator molecular care, odată implantat, poate fi activat de lumina verde a unui ceas inteligent.

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializata Rodiabet.ro