Un nou pas pentru finalizarea renovarii la Spitalul de copii “Marie Curie”

marie curie.jpgA intrat in traditie ca in fiecare an, inainte de Craciun, la Spitalul de copii “Marie Curie” sa se aprinda bradul. Anul acesta, festivitatea a coincis cu finalizarea renovarii etajului al saselea, ceea ce reprezinta un pas important pentru finalizarea lucrarilor finantate de ENEL Cuore, printr-o donatie de 500.000 de euro, care inseamna refacerea completa a etajelor al saselea si al saptelea.

Etajul al saselea cuprinde sectiile de diabet, pediatrie si nefrologie si trateaza anual peste 5.600 de copii. Cu ajutorul donatiei facute de ENEL Cuore, etajul a fost renovat complet, reconditionat din punctul de vedere al echipamentelor sanitare si al instalatiilor. Au fost montate sisteme electrice noi, precum si sisteme de incalzire.

Lucrarile de modernizare ale acestui etaj sunt in conformitate cu standardele sanitare impuse de Uniunea Europeana, a precizat Paolo Chighine, director de relatii externe al ENEL Romania. In acelasi timp, se afla in desfasurare lucrarile de renovare la etajul al saptelea care vor fi finalizate in primul semestru al anului 2010. “Marie Curie” este cel mai mare spital de copii din Romania, tratand anual peste 50.000 de copii din toata tara.

“Suntem o companie cu responsabilitate din punct de vedere social si acordam o importanta deosebita sprijinirii copiilor si imbunatatirii conditiei lor de sanatate. Acesta este cel mai important proiect dezvoltat de ENEL Cuore in Romania si care raspunde in totalitate angajamentului nostru de a fi nu numai un investitor strain important in domeniul energiei, ci, in acelasi timp, si un bun cetatean roman”, a declarat Paolo Chighine.


Presedinta Fundatiei Scheherazade, Wajiha Haris, care a initiat proiectul de incepere a renovarii la acest spital, a declarat la randul sau ca inaugurarea etajului al saselea este un moment important, mentionand ca acest lucru a fost posibil prin contributia fiecarui donator.


“Ceea ce am realizat ne da speranta si despre ceea ce ar trebui sa facem in viitor. Copiii au nevoie de atentie si noi suntem responsabili sa le oferim aceasta atentie, implicandu-ne in activitati de caritate, aceasta fiind responsabilitatea noastra morala”, a evidentiat Wajiha Haris. Managerul Spitalului “Marie Curie” a multumit donatorilor si si-a exprimat speranta ca vor avea cea mai inalta dotare. ENEL Cuore a dezvoltat mai multe proiecte incepand din 2005 in Romania, a intretinut mai multe persoane fara locuinte, cu dizabilitati, copii bolnavi sau oameni in varsta din Bucuresti, Prahova, Hunedoara, Timis si Constanta. Inaugurarea sectiei s-a incheiat cu traditionala petrecere de Craciun pentru copiii internati in Spitalul “Marie Curie”, care au primit si daruri. La acest eveniment a participat si secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel. AGERPRES