RocheLogo.jpgUn nou medicament pentru poliartrita reumatoida fabricat de compania Roche a fost aprobat in Europa. Medicamentul este primul dintr-o noua clasa terapeutica, Roche devenind astfel partener principal in reumatologie.

Produsul RoActemra (tocilizumab) este destinat tratamentului pacientilor cu poliartrita reumatoida, forma moderata, dar si severa.

„Multi dintre pacientii care sufera de poliartrita reumatoida nu raspund la tratamentele standard si doar cativa inregistreaza o remisiune de durata a bolii, scopul final al tratamentului in poliartrita reumatoida. Aprobarea acestei noi molecule ofera o speranta in plus pacientilor care sufera de aceasta boala grava”, a declarat William M. Burns, CEO al diviziei Roche Pharmaceuticals.

„Roche va pune cat mai repede la dispozitia pacientilor aceasta noua optiune terapeutica. In Romania, specialistii estimeaza ca 1% din populatie sufera de poliartrita reumatoida”, a declarat Dan Zamonea, director general al Roche Romania.

Poliartrita reumatoida este o boala inflamatorie severa care afecteaza articulatiile si tesuturile din jurul acestora, fiind asociata cu dureri intense si deformarea iremediabila a articulatiilor. Boala evolueaza ireversibil catre invalididate permanenta.

Poliartrita reumatoida afecteaza peste 21 de milioane de persoane in intreaga lume, dintre care 3 milioane doar in Europa. Boala este de doua ori mai des intalnita la femei decat la barbati si poate scurta durata vietii pacientilor cu trei pana la sapte ani. 70% dintre pacientii cu poliartrita reumatoida prezinta semne de afectare permanenta a articulatiilor in doi ani de la diagnosticare. Boala are consecinte grave atat asupra starii de sanatate fizica a celor afectati, cat si un impact negativ asupra calitatii vietii pacientilor. Dupa 10 ani de la momentul diagnosticului, mai putin de 50% dintre pacientii cu poliartrita reumatoida isi mai pot continua activitatile zilnice obisnuite.