burlea_marin1Medicul specialist Marin Burlea, din Iaşi, va veni săptămâna viitoare la Tulcea pentru a discuta cu reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă pe tema modalităţilor de prevenire a problemelor de sănătate la copii şi pentru a acorda consultaţii.

„Profesorul Marin Burlea este specialist pediatru cu pregătire în endoscopie şi ecografie pentru copii. Am avut discuţii ample cu dumnealui şi am obţinut promisiunea ca săptămâna viitoare să ne vedem la Tulcea pentru a acorda consultaţii şi a vedea în ce măsură poate repeta în judeţ experienţa avută în unele zone din Moldova cu acţiuni tip caravană”, a declarat managerul general al SJU, Tudor Năstăsescu.

El a mai spus că există posibilitatea ca secţia Pediatrie a SJU, care numără în prezent un singur medic specialist, să aibă începând de luna viitoare doi medici angajaţi.

Referindu-se la cele două acţiuni organizate în ultima lună, în cadrul cărora circa 30 de mămici cu bebeluşi au protestat în faţa SJU, din cauza lipsei medicilor specialişti din secţia Pediatrie, Năstăsescu a precizat că solicitările acestora sunt justificate. „Le-am rugat pe reprezentantele mămicilor să-şi sintetizeze cerinţele care sunt justificate, din punctul meu de vedere. Trebuie văzut cum putem avea o activitate cvasi-continuă la camera de gardă, în contextul în care în judeţ avem doar patru sau cinci medici pediatri în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Trebuie să ne ajutăm reciproc, iar mămicile trebuie să înţeleagă că există şi cazuri care ne depăşesc competenţa. La SJU, avem o secţie de Pediatrie, nu un spital de pediatrie, iar secţia nu-şi poate asuma diagnostice foarte severe”, a mai spus managerul general al SJU.

De mai mult de un an, secţia Pediatrie a SJU este deservită de un singur medic specialist, urgenţele şi cazurile dificile fiind tratate la spitalele din judeţele vecine, Galaţi şi Constanţa. AGERPRES