spital_mavromati_bt.jpgMedicul botoşănean Eugen Prăjinariu, care în luna februarie a acestui an a acuzat slaba pregătire a asistentelor medicale de la Secţia de Obsetrică Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, a provocat un nou scandal public, el îndemnându-le pe gravide să nască în altă parte dacă vor să le trăiască pruncii.

Neonatologul Eugen Prăjinariu a postat, sâmbătă, un mesaj pe contul personal de pe o reţea de socializare prin care îndeamnă pe viitoarele mămici să nască în Iaşi dacă vor să „trăiască pruncul”. „Viitoare mămici, dacă se instalează cumva durerile naşterii, înainte de 34 de săptămâni de gestaţie, nu vă mai obosiţi să-l sunaţi pe ginecologul din Botoşani, că nu are rost. Suiţi-vă într-o maşină şi fuga la Iaşi la Maternitatea Cuza Vodă dacă vreţi să vă trăiască pruncul”, scrie medicul.

În mesajul său, Prăjinariu acuză din nou deficienţele sistemului medical, dar şi dotarea tehnică insuficientă, subliniind că Secţia de neonatologie în care lucrează este „o bombă cu ceas”. „Atunci când am afirmat că lucrez cu stetoscopul şi o seringă nu am crezut că e chiar atât de groasă. În garda de ieri (n.r.- vineri) am avut un caz deosebit care a necesitat investigaţii pe care nu le-am putut efectua din motivele binecunoscute de toată lumea. În fine, spre norocul copilului a mers totul bine. După care m-am apucat să răsfoiesc toată documentaţia secţiei în privinţa aparaturii şi achiziţiilor. Am constatat cu stupoare că în afară de incubatoare restul aparatelor sunt ieşite din uz. Fie că sunt foarte vechi, fie le lipseşte câte ceva, fie nu au inspecţia tehnică şi aviz de funcţionare. Secţia de Neonatologie este o bombă cu ceas”, a mai afirmat medicul în postarea respectivă.

Medicul Prăjinariu scria, în luna februarie a acestui an, pe aceeaşi reţea de socializare, că „asistentele nu discern între o situaţie gravă şi una normală în starea unui pacient” şi că „vaccinează de două ori acelaşi copil cu acelaşi vaccin”. AGERPRES