Un grup internațional de cercetare a descoperit o tehnică nouă de terapie a cancerului care nu are efecte secundare toxice asupra organismului

Un grup internațional de cercetare a descoperit o tehnică nouă de terapie a cancerului care nu are efecte secundare toxice asupra organismului

Un grup internațional de cercetare de la RIKEN Cluster for Pioneering Research (CPR) a tratat cu succes cancerul la șoareci folosind catalizatori metalici care îmbină medicamentele anticanceroase în interiorul corpului. Acest studiu este primul raport al chimiei sintetice terapeutice in vivo care este utilizată pentru a produce substanțe anticancer acolo unde sunt necesare prin injectarea ingredientelor în venă. Deoarece această tehnică evită deteriorarea țesuturilor, cercetătorii se așteaptă să aibă un impact semnificativ asupra tratamentului cancerului.

Pe lângă eficacitatea în uciderea celulelor canceroase, o provocare majoră pentru chimioterapie este modul de atenuare a efectelor secundare toxice asupra organismului. Medicamentele care pot deteriora celulele canceroase pot deteriora și celulele care nu sunt canceroase, iar efectele secundare negative ale chimioterapiei pot provoca daune permanente și debilitante. Metodele curente pentru reducerea acestor efecte secundare includ utilizarea selectivă a medicamentelor anticancer și conversia compușilor netoxici (promedicamente) în compuși toxici.

Acest studiu este o dovadă a conceptului în care cancerul la șoareci a fost tratat prin asamblarea efectivă a medicamentelor anticanceroase în interiorul corpului, lângă celulele canceroase. „În trecut am folosit metode similare pentru a atașa medicamentele anticancer de tumori, însă acum am reușit să evităm introducerea medicamentelor toxice în organism”, spune Katsunori Tanaka, care a condus studiul.

 

Continuarea materialului pe platforma specializată Desprecancer.ro

Infografic

Interviu

Preventie

Calendar Evenimente