Pentru cei diagnosticați cu cancer colorectal, intervenția chirurgicală a fost singura opțiune care oferă o soluție. Din nefericire, intervenția chirurgicală este frecvent complicată de recidiva bolii la locul cancerului inițial, atunci când celulele canceroase microscopice sunt lăsate în urmă în momentul operației. Chimioterapia este o opțiune de tratament care este adesea administrată împreună cu intervenția chirurgicală, deși poate duce la efecte secundare toxice.
Dr. Sung II Park, profesor asistent în cadrul Departamentului de Inginerie Electrică și Informatică și cercetător în cadrul Centrului pentru Tehnologii și Sisteme de Sănătate la Distanță, și echipa sa lucrează la dezvoltarea unui dispozitiv wireless cu costuri reduse, minim invaziv, care oferă opțiuni de tratament precise și sigure pentru cancere.
Cercetătorii vor utiliza terapia fotodinamică (PDT) în timpul intervenției chirurgicale, folosind un fotosensibilizator – un medicament activat de lumină – pentru a distruge celulele canceroase. În timpul acestui proces, chirurgii vor putea îndepărta cea mai mare parte a tumorii, apoi vor putea iradia complet patul tumoral atunci când fotosensibilizatorul este activat de lumină. Această combinație ar duce la un tratament complet, într-un mod sigur și eficient, fără efecte secundare toxice.
Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Oncologie, DespreCancer.ro